Τελευταίο Άρθρο

ΟΤΑΝ ΛΕΙΠΕΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ...

Εικόνα
Του Ανδρέα Χριστοφόρου
Όταν λείπει ο Χριστός από την ψυχή μας, αντί Αγάπης, Χαράς Ειρήνης, Πίστεως, Πραότητος, Εγκράτειας, Αγαθοσύνης, είμαστε γεμάτοι με Συναίσθημα, Θλίψη, Ταραχή, Απιστία, Ακράτεια στις επιθυμίες, Κακία.
Όταν λείπει ο Χριστός από το σώμα μας, αντί Θείου Έρωτος και μανίας, είμαστε γεμάτοι από ακόρεστες σαρκικές επιθυμίες.
Αντί Ναός Αγίου Πνεύματος, το σώμα μας γίνεται ναός του πειρασμού, όπου λατρεύεται η σαρκική ακολασία!
Όταν λείπει ο Χριστός από τη διάνοιά μας, αντί να αναμένουμε και να ζούμε σαν παιδιά την πληροφορία του Αγίου Πνεύματος, απομονωμένοι από τον Θεό, μαρτυρούμε και βασανιζόμαστε από σκέψεις, λογισμούς και φαντασιώσεις.
Όταν λείπει ο Χριστός από την ισχύ, δηλαδή την δύναμη και την ορμή μας, τότε ορμάμε προς την φιλονικία, την φιληδονία και φιλαργυρία και γινόμαστε αιχμάλωτοι των κακών επιθυμιών και παθών μας.
Όταν λείπει ο Χριστός, όλα τα πάθη μας κυριεύουν, γινόμαστε δούλοι της αμαρτίας και ο πειρασμός με εξουσία κυβερνά τη ζωή μας.
Όταν λείπει …

Πώς μπορώ να ευχαριστήσω τον Χριστό;

Πρώτα με τη διαρκή Μετάνοια , διότι θεραπεύομαι και ποιά  μεγαλύτερη Χαρά είναι για τον Χριστό απο την θεραπεία μου και Ένωση μαζί Του;

Γι συτό η φωνή Του ειναι συνεχής στην καρδιά μας: Μετανοείτε!

Ύστερα , ευχαριστιέται ο Χριστός , με την απο καρδίας συγχώρεση αυτών που μας έβλαψαν , των εχθρών μας αλλα και όλου του Κόσμου!

Αυτές οι δύο Πνευματικές ασκήσεις και λειτουργίες στην καρδιά ,μας θεραπεύουν σταδιακά και διαρκώς , μέχρι το θάνατό μας.
Δεν υπάρχει τέλος , διότι μόλις εφησυχάσουμε, έρχεται το πονηρό πνευμα με άλλους επτά δαίμονες και εισέρχετσι εντός μας και γίνονται τα έσχατα, χείρονα των πρώτων.

Αφου γίνεται σταθερά αυτή η Άσκηση της Μετανοίας και Συγχώρεσης, τότε ετοιμαζόμαστε για την κορυφαία ευχαρίστηση του Χριστού:

Την Ελεημοσύνη, την καρδιακή διακονία του πλησίον μας, που είναι το Έλεος , η Ευσπλαχνία , η Συμπόνια!

Για να είναι πράγματι Έλεος και όχι Υποκρισία   Υπεροψία και Αυτοπροβολή πρέπει να προηγείται διαρκώς η Κάθαρση μας απο τον εγωκεντρισμό των αμαρτιών και των παθών, να είναι η διακονία καρπός θυσιαστικής συνειδήσεως!

Γι αυτό  και ο Μακαρισμός ,
Μακάριοι οι ελεήμονες, ότι αυτοί ελεηθήσονται, ειναι μετα τους  Μακαρισμούς της Πτωχείας του Πνεύματος, του Πένθους της Μετανοίας και της Πραότητος.

Γι αυτο ο Χριστός λέει :
Τι ωφεληθεί ανθρωπος εάν κερδίσει τον κόσμο όλο και ζημειωθει τη ψυχη αυτού

Προηγείται η Κάθαρση μας απο την διακονία των άλλων, αλλα χωρίς την διακονία δεν μας ολοκληρώνεται η Κάθαρση!

Ευχαριστίεται τελικά ο Χριστός , όταν με τη Μετάνοια μας που πρεπει να ζεί σε όλα τα Μυστήρια, Εξομολόγησης Θείας Λειτουργίας και Θείας Κοινωνίας , διακονούμε και ελεούμε απο Καρδίας , τον αδελφό μας!

Ανδρέας Χριστοφόρου
Ζωγράφου 6/11/18 Αγ Δημητριανου
Επισκοπου Κυθραίας Κύπρου
Ώρα 07:18

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το Μεγαλύτερο Μίσος μου.