Τελευταίο Άρθρο

ΕΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΓΑΠΑ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ...

Εικόνα
Του Ανδρέα Χριστοφόρου
ΕΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΓΑΠΑ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ...
Εάν κάποιος αγαπά τον Χριστό και δεν αγαπά τις Εντολές του....
Εάν κάποιος αγαπά τον Χριστό και δεν ποθεί να τις φυλάει βαθειά στην καρδιά του...
Εάν κάποιος αγαπά τον Χριστό και δεν Μετανοεί με συντριβή καρδίας συγκρίνοντας τη Ζωή των Εντολών με τη ζωή του....
Εάν κάποιος αγαπά τον Χριστό ξυπνά και Τον ποθεί.
Ψάχνει πρώτα το Ευαγγέλιο και διαβάζοντας, νιώθει την Αγάπη Τους στους Λόγους Του!
Χωρίς την αίσθηση της Αγάπης Του από το Ευαγγέλιο Του, όλα είναι ψυχρά και παγωμένα!
Η Μετάνοια η εξομολόγηση, η Θεία Κοινωνία η Λειτουργική ζωή, όλη η Εκκλησία και όλη η Ζωή μας έχουν πρακτικά καθημερινή αρχή το Ευαγγέλιο!
Εάν κάποιος αγαπά τον Χριστό ανοίγει πρωί το Ευαγγέλιο....
Ανδρέας Χριστοφόρου Ζωγράφου 21/4/20 Τρίτη Διακαινησίμου ώρα 09:20

Ο Ευαγγελισμός Της Θεοτόκου - Αγαπώ την Ορθόδοξη Εκκλησία

Του Ανδρέα Χριστοφόρου


Την 25 Μαρτίου, που εορτάζουμε τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου, έγινε η σύλληψη του Κυρίου Ημών Ιησού Χριστού, προσέλαβε ο Θεός την Ανθρώπινη Φύση και εθεμελίωσε ο Θεός την Εκκλησία! 
Εθεμελίωσε ο Θεός την Εκκλησία στο μόλις συλλαμβανόμενο εντός της Θεομητορικής Μήτρας Σώμα Του Χριστού! 
Γι αυτό Αγαπώ την Εκκλησία γιατί είναι το Σώμα του Χριστού.
Έπρεπε όμως  η Ανθρώπινη Φύση να βαπτισθεί, να Σταυρωθεί για να ελευθερωθεί από την Αμαρτία με τη δωρεά της Μετανοίας, να Αναστηθεί για να λάβει την Άφεση των Αμαρτιών και νικήσει την φθορά και τον θάνατο, να Αναληφθεί και να καθήσει εκ δεξιών  του Πατρός, για να γίνει η Πεντηκοστή και να κατακλύσει  το Άγιο Πνεύμα τους Αγ. Αποστόλους και τον Κόσμο και να ολοκληρωθεί η ίδρυση της Εκκλησίας! 

Η Εκκλησία θεμελιώθηκε με τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου και ολοκληρώθηκε με την Πεντηκοστή και ειναι το Σώμα του Χριστού που τώρα κάθεται εκ δεξιών του Πατρός, ευρίσκεται μέσα στην Αγία Τριάδα! 

Αγαπώ την Εκκλησία διότι είναι το Σώμα του Χριστού και με τη Θεία Κοινωνία που προσλαμβάνω, γίνεται Ένα με το Σώμα μου, διότι είπε ο Χριστός «ο τρώγων μου τη Σάρκα και πίνων μου το Αίμα εν εμοί μένει καγώ εν αυτώ». 

Αγαπώ την Ορθόδοξη Εκκλησία γιατί είναι η Μία Αγία Αποστολική Εκκλησία που θεμελίωσε ο Θεός με τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου και ολοκλήρωσε με την Πεντηκοστή δίνοντας το Άγιο Πνεύμα στους Αποστόλους, τους Επισκόπους, τους Ιερείς και δι’ αυτών στο Λαό του Θεού. 

Αγαπώ την Ορθόδοξη Εκκλησία γιατί σ Αυτήν διαφυλάσσεται η Διδασκαλία του Χριστού και των Αγίων Οικουμενικών Συνόδων ακέραια και ανόθευτη, από την  Πεντηκοστή μέχρι σήμερα. 

Μία είναι η Εκκλησία γιατί ένα είναι  το Σώμα του Χριστού και όποιος δεν είναι μέσα στο Σώμα είναι έξω από αυτό, δεν υπάρχουν άλλες εκκλησίες γιατί ένα είναι το Σώμα του Χριστού, η Ορθόδοξη Εκκλησία! 

Γι αυτό Αγαπώ την Ορθόδοξη Εκκλησία! 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πώς μπορώ να ευχαριστήσω τον Χριστό;

ΕΓΚΛΕΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ;