Τελευταίο Άρθρο

ΕΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΓΑΠΑ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ...

Εικόνα
Του Ανδρέα Χριστοφόρου
ΕΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΓΑΠΑ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ...
Εάν κάποιος αγαπά τον Χριστό και δεν αγαπά τις Εντολές του....
Εάν κάποιος αγαπά τον Χριστό και δεν ποθεί να τις φυλάει βαθειά στην καρδιά του...
Εάν κάποιος αγαπά τον Χριστό και δεν Μετανοεί με συντριβή καρδίας συγκρίνοντας τη Ζωή των Εντολών με τη ζωή του....
Εάν κάποιος αγαπά τον Χριστό ξυπνά και Τον ποθεί.
Ψάχνει πρώτα το Ευαγγέλιο και διαβάζοντας, νιώθει την Αγάπη Τους στους Λόγους Του!
Χωρίς την αίσθηση της Αγάπης Του από το Ευαγγέλιο Του, όλα είναι ψυχρά και παγωμένα!
Η Μετάνοια η εξομολόγηση, η Θεία Κοινωνία η Λειτουργική ζωή, όλη η Εκκλησία και όλη η Ζωή μας έχουν πρακτικά καθημερινή αρχή το Ευαγγέλιο!
Εάν κάποιος αγαπά τον Χριστό ανοίγει πρωί το Ευαγγέλιο....
Ανδρέας Χριστοφόρου Ζωγράφου 21/4/20 Τρίτη Διακαινησίμου ώρα 09:20

Η Συνείδηση του Αδάμ και της Εύας στο Μυστήριο του ΓάμουΤου Ανδρέα Χριστοφόρου

ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΠΟΥ ΕΙΠΕ Ο ΤΡΙΑΔΙΚΟΣ ΘΕΟΣ “ΠΟΙΗΣΩΜΕΝ ΑΝΘΡΩΠΟΝ ΚΑΤ' ΕΙΚΟΝΑΝ ΗΜΕΤΕΡΑΝ ΚΑΙ ΚΑΘ' ΟΜΟΙΩΣΙΝ”, ΕΙΧΕ ΕΥΔΟΚΗΣΕΙ (ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ) ΝΑ ΓΙΝΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΙΟΤΙ ΚΑΤ’ ΕΙΚΟΝΑ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΘΕΑΝΘΡΩΠΟΥ ΕΠΛΑΣΕ ΤΟΝ ΑΔΑΜ. 
Ο ΑΔΑΜ ΕΙΝΑΙ ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΟΤΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ. 

ΑΥΤΟ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΡΓΙΑ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΑΔΑΜ ΓΙΑ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΓΙΝΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ Η ΕΥΑ, ΩΣΤΕ Ο ΑΔΑΜ ΝΑ ΕΧΕΙ ΠΡΩΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΑΡΧΙΚΗΣ ΣΧΕΣΗΣ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ Η ΣΧΕΣΗ ΤΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΑ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΩΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ. 

ΝΑ ΕΧΕΙ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΟΤΙ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΘΕΟΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΥΤΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΔΟΚΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΕΓΙΝΕ Η ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΕΥΑΣ. 

ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΙΡΑ Ο ΑΔΑΜ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΟΤΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΕΧΕΙ ΑΡΧΗ ΤΟΝ ΘΕΟ ΕΝΩ Η ΕΥΑ ΕΧΕΙ ΔΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΑΡΧΗ ΤΟΝ ΑΔΑΜ. 

ΕΤΣΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΤΟΥ ΑΔΑΜ Ο ΘΕΟΣ ΩΣ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΔΑΜ ΓΙΝΕΤΑΙ Η ΖΩΗ ΤΟΥ, Η ΚΑΤΑΦΥΓΗ ΤΟΥ ΚΑΙ Η ΕΥΑ ΩΣ ΕΧΟΥΣΑ ΔΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΑΡΧΗ ΤΟΝ ΑΔΑΜ ΕΧΕΙ ΑΡΧΗ ΤΟΝ ΑΔΑΜ, ΠΑΙΡΝΕΙ ΖΩΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΔΑΜ, ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ ΑΔΑΜ. 

ΕΧΟΝΤΑΣ ΑΡΧΗ ΤΟΝ ΘΕΟ Ο ΑΔΑΜ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΝΑ ΤΗΡΕΙ ΤΙΣ ΕΝΤΟΛΕΣ ΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΖΕΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΜΕ ΠΡΩΤΗ ΕΝΤΟΛΗ ΝΑ ΑΓΑΠΑ ΤΟΝ ΘΕΟ ΕΞ ΟΛΗΣ ΨΥΧΗΣ, ΔΙΑΝΟΙΑΣ ΚΑΙ ΙΣΧΥΟΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΠΑΙΡΝΟΝΤΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΕΟ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΝΑ ΤΗΡΕΙ  ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΝΤΟΛΗ ΤΟΥ, ΝΑ ΑΓΑΠΑ ΤΗΝ ΕΥΑ ΣΑΝ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΝΩΝΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΔΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ, ΜΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ. 

Η ΠΙΟ ΠΑΝΩ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ ΤΟΥ ΑΔΑΜ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΝΕΣΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ ΣΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΓΑΜΟΥ ΠΟΥ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙ ΤΗ ΣΧΕΣΗ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ Ο ΑΝΔΡΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΑ ΚΑΙ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΓΑΜΟ. 

ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΔΡΑ ΓΡΑΦΕΙ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΘΥΣΙΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΑ ΟΠΩΣ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗ ΠΑΡΑΔΩΣΕΙ ΚΑΘΑΡΗ ΚΑΙ ΑΜΩΜΟ ΣΤΟ ΧΡΙΣΤΟ, ΟΠΩΣ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ, ΣΤΟ ΘΕΟ ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥ. 

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΖΩΗ ΚΑΙ Η ΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ ΑΔΑΜ ΣΤΗΝ ΕΥΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΩΣ ΑΡΧΗ ΖΩΗΣ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΚΑΙ ΔΙΝΕΙ ΤΗΝ ΖΩΗ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΣΤΗΝ ΕΥΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΟΝ  ΤΟΝ ΑΔΑΜ ΩΣ ΑΡΧΗ ΤΗΣ. 

ΑΡΧΗ ΖΩΗΣ ΤΗΣ ΕΥΑΣ Ο ΑΔΑΜ
ΑΡΧΗ ΖΩΗΣ ΤΟΥ ΑΔΑΜ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ, ΑΡΧΗ ΖΩΗΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ Ο ΘΕΟΣ, ΛΕΕΙ  Ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ. 

ΟΛΗ ΑΥΤΗ Η ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΧΙΚΟΥ ΑΔΑΜ ΕΝΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΑΝΔΡΑ ΣΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΓΑΜΟΥ ΓΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟ ΠΑΥΛΟ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΚΟΠΗ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ ΤΟΥ ΓΑΜΟΥ. 

ΑΥΤΗ Η ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΗ ΠΕΡΙΚΟΠΗ ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΙΒΩΣ Η ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΔΡΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΠΟΥ ΔΩΡΙΖΕΤΑΙ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΟΥ ΜΥΣΤΗΡΙΟΥ ΤΟΥ ΓΑΜΟΥ ΟΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΚΑΙ ΕΝΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΔΥΟ, ΠΟΥ ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΓΑΜΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΞΕΝΟΙ, ΔΥΟ ΣΩΜΑΤΑ ΞΕΝΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΡΘΕΝΑ, ΤΑ ΕΝΩΝΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΝΕΙ ΕΝΑ ΣΩΜΑ. 

Η ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΣΩΜΑΤΩΝ ΣΕ ΕΝΑ ΔΙΝΕΤΑΙ ΕΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙ ΑΓΙΩ ΩΣ ΔΩΡΕΑ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΟΠΟΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΤΗΡΗΣΗ ΤΗΣ ΕΝΤΟΛΗΣ Ο ΑΝΔΡΑΣ ΝΑ ΘΥΣΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΖΩΗ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗ ΣΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΚΑΙ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΝΑ ΑΠΟΔΕΧΕΤΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΖΩΗ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΑΚΟΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΤΑΠΟΔΙΔΕΙ  ΖΩΗ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗ ΣΤΟΝ ΑΝΔΡΑ. 

ΕΠΕΙΔΗ ΟΜΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΠΤΩΣΗ, Η ΑΜΑΡΤΩΛΟΤΗΤΑ ΚΑΙ Η ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΔΩΡΗΘΗΚΕ ΜΕ ΤΟ ΒΑΠΤΙΣΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΧΡΙΣΜΑ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΜΕΤΑΝΟΙΑΣ ΩΣΤΕ ΕΝΣΥΝΕΙΔΗΤΑ ΚΑΙ ΜΕ ΣΥΝΤΡΙΒΗ ΚΑΡΔΙΑΣ ΝΑ ΖΗΤΑΜΕ ΤΗΝ ΑΦΕΣΗ ΤΩΝ ΑΜΑΡΤΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΜΑΡΤΙΩΝ ΤΟΥ ΕΝΟΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ. 

ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΤΑΝΟΙΑ ΚΑΙ ΑΦΕΣΗ ΤΩΝ ΑΜΑΡΤΙΩΝ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΓΑΜΟ ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΠΑΡΩΝ ΣΤΟΝ ΓΑΜΟ ΧΡΙΣΤΟΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΟΠΟΕΙ ΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΔΡΑ ΚΑΙ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΣΕ ΜΙΑ ΣΑΡΚΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΖΩΗ. 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πώς μπορώ να ευχαριστήσω τον Χριστό;

ΕΓΚΛΕΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ;