Τελευταίο Άρθρο

ΕΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΓΑΠΑ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ...

Εικόνα
Του Ανδρέα Χριστοφόρου
ΕΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΓΑΠΑ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ...
Εάν κάποιος αγαπά τον Χριστό και δεν αγαπά τις Εντολές του....
Εάν κάποιος αγαπά τον Χριστό και δεν ποθεί να τις φυλάει βαθειά στην καρδιά του...
Εάν κάποιος αγαπά τον Χριστό και δεν Μετανοεί με συντριβή καρδίας συγκρίνοντας τη Ζωή των Εντολών με τη ζωή του....
Εάν κάποιος αγαπά τον Χριστό ξυπνά και Τον ποθεί.
Ψάχνει πρώτα το Ευαγγέλιο και διαβάζοντας, νιώθει την Αγάπη Τους στους Λόγους Του!
Χωρίς την αίσθηση της Αγάπης Του από το Ευαγγέλιο Του, όλα είναι ψυχρά και παγωμένα!
Η Μετάνοια η εξομολόγηση, η Θεία Κοινωνία η Λειτουργική ζωή, όλη η Εκκλησία και όλη η Ζωή μας έχουν πρακτικά καθημερινή αρχή το Ευαγγέλιο!
Εάν κάποιος αγαπά τον Χριστό ανοίγει πρωί το Ευαγγέλιο....
Ανδρέας Χριστοφόρου Ζωγράφου 21/4/20 Τρίτη Διακαινησίμου ώρα 09:20

Η Εξομολόγηση στον Πνευματικό Βαθαίνει την Μετάνοια στην ΠροσευχήΤου Ανδρέα Χριστοφόρου

Η Εξομολόγηση στον Πνευματικό, είναι η αποκάλυψη όχι μόνο συγκεκριμένων αμαρτιών που μας βαραίνουν την καρδιά αλλά και της όλης Αμαρτωλότητας μας.

Οι Αμαρτίες μας δεν είναι αποκομμένες αυτόνομες παραβάσεις των Εντολών του Χριστού, αλλά σημάδια και αποτυπώσεις Ζωής ενάντιας στη Ζωή του Θεού.

Αυτή η Ζωή η Αμαρτωλή κρύβεται βαθειά μέσα μας και μας ενώνει με τις δαιμονικές εξουσίες.

Εξουσίες δαιμονικές σημαίνει ότι ο πειρασμός ελέγχει τη Διάνοια και την Καρδιά μας τις επιθυμίες τους λογισμούς και τις πράξεις μας και μας έχεις αιχμαλωτισμένους.

Όταν ο Άνθρωπος αντιληφθεί αυτή την δαιμονική αιχμαλωσία, που την αντιλαμβάνεται ως πλήρη αδυναμία του να ελευθερωθεί από αυτήν, τότε γεννιέται ο πόθος της απελευθέρωσης και εξόδου από την αιχμαλωσία της Αμαρτίας των Παθών και των δαιμονικών Εξουσιών και ένωσης με τον Χριστό και την Εκκλησία Του.

Ο πόθος αυτής της Ελευθερίας , είναι η αρχή το μέσον και το ατελεύτητο τέλος της Κάθαρσης και Ένωσης μας με τον Χριστό, μέσα στα Μυστήρια Μετανοίας και Εξομολογήσεως, Θείας Λειτουργίας και Θείας Κοινωνίας.

Όταν αυτό είναι το περιεχόμενο της συνείδησης μας η διάγνωση δηλαδή της Αμαρτωλής Ζωή μας και ο πόθος ελευθερίας από τα πάθη και το διάβολο, ο Χριστός μας προσφέρει το Μυστήριο της Μετανοίας που ενεργοποιεί το Βάπτισμα και Χρίσμα μας και όλα τα Μυστήρια.

Μέσα στο Βάπτισμα και Χρίσμα είναι όλη η Αιώνιος Ζωή της Αγίας Τριάδος από του νυν και έως των Αιώνων που όχι μόνο μας ελευθερώνει από την Αμαρτία ενώ προσευχόμαστε μυστικά αλλά μας ωθεί στην Εξομολόγηση και Θεία Κοινωνία.

Η Εξομολόγηση είναι ενώπιον του Θεού και της Εκκλησίας διότι γίνεται σε Πνευματικό Ιερέα, ενώ η Μετάνοια γίνεται, μόνοι με μόνον τον Θεώ!

Η Μετάνοια ως Μυστήριο, είναι δωρεά του Αγίου Πνεύματος που μας αποκαλύπτει την Αμαρτωλότητα μας, που στην αρχή την βλέπουμε σαν στιγμιότυπα φωτογραφίας, μετά φωτογραφιών, στη συνέχεια όμως γίνεται ατελείωτο βίντεο από την αρχή μνήμης της Ζωής μας από την παιδική ηλικία μέχρι σήμερα.

Η Εξομολόγηση μας ελευθερώνει από την δουλεία της Αμαρτίας που συμβαίνει λόγω της αιχμαλωσίας μας από τον πειρασμό, αλλά και ταυτόχρονα με το Φως που μπαίνει μέσα μας από την Άφεση Αμαρτιών, μετά από αυτήν, βαθαίνει η όραση της Αμαρτωλότητας μας και βλέπουμε όλο και πιο βαθειά τους λογισμούς, τα πάθη και τις επιθυμίες ως γεννήτορες των Αμαρτιών μας.

Σχόλια

  1. Σας ευχαριστουμε....τα λογια αυτα πραγματικα φωτιζουν το δρομο για τη μετανοια μας, γιατι καποιοι οπως εγω εχουμε αγνοια στο "πως" να βαδισουμε προς τον Κυριο

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πώς μπορώ να ευχαριστήσω τον Χριστό;

ΕΓΚΛΕΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ;