Τελευταίο Άρθρο

ΕΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΓΑΠΑ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ...

Εικόνα
Του Ανδρέα Χριστοφόρου
ΕΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΓΑΠΑ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ...
Εάν κάποιος αγαπά τον Χριστό και δεν αγαπά τις Εντολές του....
Εάν κάποιος αγαπά τον Χριστό και δεν ποθεί να τις φυλάει βαθειά στην καρδιά του...
Εάν κάποιος αγαπά τον Χριστό και δεν Μετανοεί με συντριβή καρδίας συγκρίνοντας τη Ζωή των Εντολών με τη ζωή του....
Εάν κάποιος αγαπά τον Χριστό ξυπνά και Τον ποθεί.
Ψάχνει πρώτα το Ευαγγέλιο και διαβάζοντας, νιώθει την Αγάπη Τους στους Λόγους Του!
Χωρίς την αίσθηση της Αγάπης Του από το Ευαγγέλιο Του, όλα είναι ψυχρά και παγωμένα!
Η Μετάνοια η εξομολόγηση, η Θεία Κοινωνία η Λειτουργική ζωή, όλη η Εκκλησία και όλη η Ζωή μας έχουν πρακτικά καθημερινή αρχή το Ευαγγέλιο!
Εάν κάποιος αγαπά τον Χριστό ανοίγει πρωί το Ευαγγέλιο....
Ανδρέας Χριστοφόρου Ζωγράφου 21/4/20 Τρίτη Διακαινησίμου ώρα 09:20

ΜΝΗΜΗ ΑΓΙΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΑΝΔΡΕΟΥ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΚΛΗΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ, 30 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ!


Του Ανδρέα Χριστοφόρου

Πάντα αναρωτιόμουν ως μέλος της Ορθόδοξης Εκκλησίας, πώς βιώνεται η ταπείνωση.

Ώσπου διάβασα στο Ευαγγέλιο τον Λόγο του Χριστού μας: Μετανοείτε!

Ώσπου γνώρισα τους Αγίους Γεροντάδες Πορφύριο, Παΐσιο, Ιάκωβο, Αμβρόσιο, Εφραίμ Κατουνα-κιώτη, Ευμένιο Σαριδάκη, Μάρκο Μανώλη, Χαράλαμπο Διονυσιάτη, Ιωσήφ Βατοπαιδινό, Γεράσιμο Μικραγιαννανίτη, Άνθιμο Ζαφειρόπουλο, Λάζαρο Μουρ, Παναή της Κύπρου, Γερμανό Σταυροβου-νιώτη, Γέροντα Κύριλλο στον Όσιο Δαυίδ.

Εκεί, μαζί με τον Γέροντα Κύριλλο και με τον Άγιο Ιάκωβο Τσαλίκη, ζούσε και ένας έγγαμος πρώην, κρυφός, αγιασμένος, ταπεινός Γέροντας, που ξενυχτούσε στη Μετάνοια και όλη μέρα διακονούσε, ο π. Σεραφείμ. Κοιμήθηκε η Βαρβαρούλα του, ούτε σαράντα ετών και πήγε, γράφει, στη Μονή να καθαριστεί με τη Μετάνοια και την Ταπείνωση, για να τη συναντήσει στον Παράδεισο!

Ώσπου γνώρισα τις Αγίες Γερόντισσες Μακαρία στη Νέα Μάκρη, Τιμοθέη στου Βρανά, Παρθενία και Γαλήνη στο Δαδί, Νεκταρία, Νυμφοδώρα και Μαρία στην Κρήτη.

Αυτή η Ατελείωτη και Αέναη αλυσίδα των Αγίων, μας ανοίγει την καρδιά και τους βλέπουμε στο βάθος όλοι να περιτριγυρίζουν την Παναγία μας.

Οι πιο κοντινοί στον Χριστό, οι Άγιοι Απόστολοι ...

Ανάμεσά τους, Πρώτος ο ψαράς που δέχτηκε την κλήση, ο Ανδρέας ο Πρωτόκλητος, ο Ειρηνικός και μειλίχιος, ο δυναμικός και ασυμβίβαστος με την αμαρτία της καρδιάς και την κακία του κόσμου, ο ακούραστος διανομέας του Ευαγγελικού Λόγου που έφτασε στην Μικρά Ασία, την Κύπρο, την Ελλάδα, την Κωνσταντινούπολη και τη μακρινή χώρα των Ρώσων!

Στην Κύπρο μας, το αγίασμα στην άκρη της θάλασσας της Καρπασίας, η παρακείμενη Μονή του και τα άπειρα θαύματα, μαρτυρούν το πέρασμά του.

Στην Ελλάδα, ήλθε και έμεινε στην Πάτρα μας, όπου προσκυνάμε την Κάρα και λείψανα του ξύλου του Σταυρού του.

Στο Άγιον Όρος και στην Κεφαλονιά μοσκοβολούν τα οστά του!

Ο Κήρυκας της Ευαγγελικής Μετάνοιας, που την ημέρα σαγήνευε τα πλήθη με τον Λόγο του και το βράδυ θρηνούσε για την αμαρτωλότητά του, γιατί από ανθρώπινο φόβο άφησε μόνο τον Χριστό μας στον Σταυρό, όπως και όλοι οι άλλοι Απόστολοι εκτός από τον Ιωάννη.

Δεν ησύχαζε η συνείδησή του, ώσπου και αυτός σταυρώθηκε, αλλά όχι όπως ο Χριστός, δεν δέχτηκε την τιμή να σταυρωθεί όπως Αυτός, αλλά χιαστί και ανάποδα!

Μας περιβάλει, όπως όλοι οι Άγιοι, όλοι μας συντροφεύουν μέρα νύχτα, μας ακούνε, δεν είμαστε μόνοι!

Δεν μας νίκησε ο κόσμος....

Η Βασιλεία των Ουρανών είναι και στη Γη, διότι εδώ είναι και εργάζεται για τη Σωτηρία μας ο Χρι-στός και η Εκκλησία, η Παναγία και οι Άγιοί μας, εδώ είναι!!

Φτάνει με την καρδιά να τους επικαλούμαστε πρώτα να μας δίνουν αυτό που πήρανε από τον Χριστό, τις Εντολές και να ζούμε στην Εκκλησία, στη Μετάνοια, την Εξομολόγηση, τη Θεία Κοινω-νία, την Άφεση αμαρτιών και τη Ζωή την Αιώνιο!

Όλοι στραμμένοι, σήμερα που εορτάζει, σε αυτόν που πρώτος κλήθηκε και πρώτος ακολούθησε τον Χριστό μέχρι τον σταυρικό θάνατο, τον Άγιο Απόστολο Ανδρέα τον Πρωτόκλητο!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πώς μπορώ να ευχαριστήσω τον Χριστό;

ΕΓΚΛΕΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ;