Τελευταίο Άρθρο

ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΓΙΑ ΜΑΣ Η ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΜΑΣ

Εικόνα
ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΓΙΑ ΜΑΣ Η ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΜΑΣ

Του Ανδρέα Χριστοφόρου
Στη Μεταμόρφωση του Χριστού στο Όρος Θαβώρ, εορτή που σήμερα εορτάζουμε, ο Χριστός απεκάλυψε στον Άνθρωπο, εκπροσωπούμενο από τους Πέτρο, Ιάκωβο και Ιωάννη, τη Θεία Φύση Του μέσα σε Φως Θείο και Άκτιστο, να συνυπάρχει παράλληλα με την Ανθρώπινη Φύση Του που προσέλαβε με την Σάρκωση και την Γέννηση Του.Η Αποκάλυψη έγινε ενώπιον του Ουράνιου Πατρός του οποίου ακούστηκε η Φωνή που πιστοποιούσε στους μαθητές, δηλαδή στον Άνθρωπο, ότι Αυτός που έβλεπαν, ο Χριστός, με δύο Φύσεις, Θεία και Ανθρώπινη, είναι ο Υιός του ο Αγαπημένος και μας προτρέπει να Τον ακούμε, δηλαδή να τηρούμε τον Λόγο Του, τις Αγίες Εντολές Του. Δηλαδή, ο Πατέρας Θεός μας αποκαλύπτει όχι μόνο ότι ο Χριστός είναι Θεάνθρωπος, αλλά και τον τρόπο που θα γίνουμε και εμείς υιοί Του, και θα ζούμε θεωμένοι μαζί Του, ακούοντας τις Εντολές του Υιού Του!Μας δείχνει και τον δρόμο, που είναι ο Χριστός, και τον τρόπο που είναι η Τήρηση των Εντολών.Με την τήρηση, δη…

ΛΑΧΤΑΡΑ ΘΕΙΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ


ΛΑΧΤΑΡΑ ΘΕΙΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Απομακρυσμένοι από το Ναό μας, για πρώτη φορά!

Η ψυχή μας πλημμυρίζει από Ευγνωμοσύνη στον Τριαδικό Θεό που επέτρεψε έστω και τηλεοπτικά, διαδικτυακά, ραδιοφωνικά να συμμετέχουμε στην Θεία Λειτουργία!

Πόσο μεγάλη είναι η δωρεά της Θείας Λειτουργίας!

Ο Όρθρος με τον Εξάψαλμο Μετανοίας του Δαυίδ ανοίγει την καρδία μας εις Άφεση αμαρτιών για να ενωθούμε με τον Χριστό και την Εκκλησία!

Εισέρχεται στο Ναό μυστικά ο Χορός των Πατέρων της Παλαιάς και της Καινής Διαθήκης, η Ουράνια και Επίγεια Εκκλησία και τιμητικά οι εορτάζοντες Άγιοι.

Όλοι ευχόμενοι, αναμένουμε το Κεφάλαιο της Σωτηρίας μας, την Θεοτόκο
ώσπου ξαφνικά αναγγέλλεται η Είσοδος της:
«Την Θεοτόκο και Μητέρα του Φωτός, εν ύμνοις τιμώντες μεγαλύνωμεν....!»

Αινούμε τον Θεό και Τον δοξάζουμε και με την αναγγελία της Ευλογημένης Βασιλείας εισέρχεται στο Ναό ο Χριστός!

Αρχίζει η Θεία Λειτουργία που είναι η σωτήρια και θεραπευτική διαδρομή της Ζωής του Χριστού.

Φτάνουμε και συμμετέχουμε στην Σταύρωση και Ανάσταση Του που γίνεται με τον Καθαγιασμό των Τιμίων Δώρων και Μεταλαμβάνουμε το Αναστάσιμο Σώμα και Αίμα Του.

Λαμβάνοντας τον Χριστό μέσα μας με τη Θεία Κοινωνία, γινόμαστε Υιοί Θεού κατά Χάριν, αξιωνόμαστε δια του Χριστού εν Πνεύματι Αγίω να ευρισκόμαστε ως Ουράνια και Επίγεια Εκκλησία όλοι μαζί, ενώπιον του Θεού Πατρός και να ομολογούμε ενώπιον Του, με το Πάτερ Ημών, πώς θέλουμε να είναι η Ζωή μας!
Να ομολογούμε την Αγιότητα Του!
Να ποθούμε να έρχεται μέσα μας η Βασιλεία Του!
Να θέλουμε να ζούμε με το Θέλημα Του, τις Άγιες Εντολές Του!
Να αναμένουμε την καθημερινή τροφή και ζωή μας από Αυτόν που είναι ο Πατέρας μας!

Να ζητούμε, να λαμβάνουμε από τον Πατέρα μας την Άφεση των αμαρτιών μας και να την προσφέρουμε από καρδίας, στους αδελφούς μας και τον Κόσμο!

Να τιμούμε την Θεοτόκο και όλους τους Αγίους και δι ευχών τους να τελειώνουμε.

Να φεύγουμε από το Ναό συγχωρημένοι, ευλογημένοι και ενωμένοι με τον Πατέρα , τον Υιό και το Άγιο Πνεύμα και όλη αυτή η Αιώνιος Ζωή να πλημυρίζει εμάς και να διαχέεται στον Κόσμο και σε όλη την Κτίση!

Προσφέρουμε τον Τριαδικό Θεό στον Κόσμο και την Κτίση Του τον Θεό της Αγάπης της Χαράς και της Ειρήνης και όλοι και όλα αγιάζονται και ευλογούνται!!

Δόξα Σοι Κύριε, που μας προσφέρεις με την Μετάνοια, την Άφεση των αμαρτιών μας και την απελευθέρωση από τις δαιμονικές εξουσίες!

Μας ετοιμάζεις με την Εξομολόγηση και τη Συγχωρετική Ευχή να ενωθούμε μαζί σου!

Μας προσφέρεις στην καρδιά μας και στο Ναό τις Ακολουθίες, τον Όρθρο, τη Θεία Λειτουργία, μας ενώνεις με Σένα και την Εκκλησία , Ουράνια και Επίγεια, μας προσάγεις εν Πνεύματι Αγίω ενώπιον του Πατρός Σου και γινόμαστε Τέκνα Θεού, μέσα στην Βασιλεία Του!

Μετάνοια, Εξομολόγηση Θεία Λειτουργία, Θεία Κοινωνία, η Ζωή μας!!!

Σε υμνούμεν,
Σε ευλογούμεν
Σοι ευχαριστούμεν
και δεόμεθά Σου, ο Θεός ημών!!!

Του Ανδρέα Χριστοφόρου
Κυριακή Σταυροπροσκυνήσεως 2020

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πώς μπορώ να ευχαριστήσω τον Χριστό;

ΕΓΚΛΕΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ;