Τελευταίο Άρθρο

Πότε μένουμε μέσα στον Χριστό;

Εικόνα
Του Ανδρέα Χριστοφόρου
Πότε μένουμε μέσα στον Χριστό;
Μας απαντά ο Ίδιος στο κατά Ιωάννην Ευαγγέλιο:

Τηρώντας, δηλαδή φυλάσσοντας στην καρδιά μας τις Εντολές Του,«ἐὰν μείνητε ἐν ἐμοὶ καὶ τὰ ῥήματά μου ἐν ὑμῖν μείνῃ, ὃ ἐὰν θέλητε αἰτήσασθε, καὶ γενήσεται ὑμῖν» ( Ιω. 15κεφ, στιχ.7).Η όλη Πνευματική Ζωή γίνεται για να μένει μέσα μας ο Χριστός και εμείς μέσα Του και αυτό είναι το Σώμα της Εκκλησίας αφού εν Χριστώ και μέσα στην Ορθόδοξη Εκκλησία ζώντας, όλοι οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί είμαστε ενωμένοι.Η προϋπόθεση και το θεμέλιο αυτής Ενότητας μας είναι ΤΑ ΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥ δηλαδή ΟΙ ΕΝΤΟΛΕΣ ΤΟΥ να μένουν ως Θησαυρός μέσα μας.Είναι Θησαυρός η φύλαξη των Εντολών του Χριστού διότι όντας μέσα μας, μας φωτίζουν τον δρόμο προς τον Χριστό και την Ορθόδοξη Εκκλησία Του, που είναι μια πορεία από τον Εγωκεντρισμό, την λαθεμένη αγάπη των επιθυμιών μας, προς την Αγάπη του Θεού που ορίζεται απόλυτα μέσα στις Εντολές Του και του πλησίον μας.Αυτή η μεταμόρφωση του Εγωκεντρισμού σε Αγάπη Θεού γίνεται με επικέντρωση σ…

ΛΑΧΤΑΡΑ ΘΕΙΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ


ΛΑΧΤΑΡΑ ΘΕΙΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Απομακρυσμένοι από το Ναό μας, για πρώτη φορά!

Η ψυχή μας πλημμυρίζει από Ευγνωμοσύνη στον Τριαδικό Θεό που επέτρεψε έστω και τηλεοπτικά, διαδικτυακά, ραδιοφωνικά να συμμετέχουμε στην Θεία Λειτουργία!

Πόσο μεγάλη είναι η δωρεά της Θείας Λειτουργίας!

Ο Όρθρος με τον Εξάψαλμο Μετανοίας του Δαυίδ ανοίγει την καρδία μας εις Άφεση αμαρτιών για να ενωθούμε με τον Χριστό και την Εκκλησία!

Εισέρχεται στο Ναό μυστικά ο Χορός των Πατέρων της Παλαιάς και της Καινής Διαθήκης, η Ουράνια και Επίγεια Εκκλησία και τιμητικά οι εορτάζοντες Άγιοι.

Όλοι ευχόμενοι, αναμένουμε το Κεφάλαιο της Σωτηρίας μας, την Θεοτόκο
ώσπου ξαφνικά αναγγέλλεται η Είσοδος της:
«Την Θεοτόκο και Μητέρα του Φωτός, εν ύμνοις τιμώντες μεγαλύνωμεν....!»

Αινούμε τον Θεό και Τον δοξάζουμε και με την αναγγελία της Ευλογημένης Βασιλείας εισέρχεται στο Ναό ο Χριστός!

Αρχίζει η Θεία Λειτουργία που είναι η σωτήρια και θεραπευτική διαδρομή της Ζωής του Χριστού.

Φτάνουμε και συμμετέχουμε στην Σταύρωση και Ανάσταση Του που γίνεται με τον Καθαγιασμό των Τιμίων Δώρων και Μεταλαμβάνουμε το Αναστάσιμο Σώμα και Αίμα Του.

Λαμβάνοντας τον Χριστό μέσα μας με τη Θεία Κοινωνία, γινόμαστε Υιοί Θεού κατά Χάριν, αξιωνόμαστε δια του Χριστού εν Πνεύματι Αγίω να ευρισκόμαστε ως Ουράνια και Επίγεια Εκκλησία όλοι μαζί, ενώπιον του Θεού Πατρός και να ομολογούμε ενώπιον Του, με το Πάτερ Ημών, πώς θέλουμε να είναι η Ζωή μας!
Να ομολογούμε την Αγιότητα Του!
Να ποθούμε να έρχεται μέσα μας η Βασιλεία Του!
Να θέλουμε να ζούμε με το Θέλημα Του, τις Άγιες Εντολές Του!
Να αναμένουμε την καθημερινή τροφή και ζωή μας από Αυτόν που είναι ο Πατέρας μας!

Να ζητούμε, να λαμβάνουμε από τον Πατέρα μας την Άφεση των αμαρτιών μας και να την προσφέρουμε από καρδίας, στους αδελφούς μας και τον Κόσμο!

Να τιμούμε την Θεοτόκο και όλους τους Αγίους και δι ευχών τους να τελειώνουμε.

Να φεύγουμε από το Ναό συγχωρημένοι, ευλογημένοι και ενωμένοι με τον Πατέρα , τον Υιό και το Άγιο Πνεύμα και όλη αυτή η Αιώνιος Ζωή να πλημυρίζει εμάς και να διαχέεται στον Κόσμο και σε όλη την Κτίση!

Προσφέρουμε τον Τριαδικό Θεό στον Κόσμο και την Κτίση Του τον Θεό της Αγάπης της Χαράς και της Ειρήνης και όλοι και όλα αγιάζονται και ευλογούνται!!

Δόξα Σοι Κύριε, που μας προσφέρεις με την Μετάνοια, την Άφεση των αμαρτιών μας και την απελευθέρωση από τις δαιμονικές εξουσίες!

Μας ετοιμάζεις με την Εξομολόγηση και τη Συγχωρετική Ευχή να ενωθούμε μαζί σου!

Μας προσφέρεις στην καρδιά μας και στο Ναό τις Ακολουθίες, τον Όρθρο, τη Θεία Λειτουργία, μας ενώνεις με Σένα και την Εκκλησία , Ουράνια και Επίγεια, μας προσάγεις εν Πνεύματι Αγίω ενώπιον του Πατρός Σου και γινόμαστε Τέκνα Θεού, μέσα στην Βασιλεία Του!

Μετάνοια, Εξομολόγηση Θεία Λειτουργία, Θεία Κοινωνία, η Ζωή μας!!!

Σε υμνούμεν,
Σε ευλογούμεν
Σοι ευχαριστούμεν
και δεόμεθά Σου, ο Θεός ημών!!!

Του Ανδρέα Χριστοφόρου
Κυριακή Σταυροπροσκυνήσεως 2020

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πώς μπορώ να ευχαριστήσω τον Χριστό;

ΕΓΚΛΕΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ;