Τελευταίο Άρθρο

ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΓΙΑ ΜΑΣ Η ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΜΑΣ

Εικόνα
ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΓΙΑ ΜΑΣ Η ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΜΑΣ

Του Ανδρέα Χριστοφόρου
Στη Μεταμόρφωση του Χριστού στο Όρος Θαβώρ, εορτή που σήμερα εορτάζουμε, ο Χριστός απεκάλυψε στον Άνθρωπο, εκπροσωπούμενο από τους Πέτρο, Ιάκωβο και Ιωάννη, τη Θεία Φύση Του μέσα σε Φως Θείο και Άκτιστο, να συνυπάρχει παράλληλα με την Ανθρώπινη Φύση Του που προσέλαβε με την Σάρκωση και την Γέννηση Του.Η Αποκάλυψη έγινε ενώπιον του Ουράνιου Πατρός του οποίου ακούστηκε η Φωνή που πιστοποιούσε στους μαθητές, δηλαδή στον Άνθρωπο, ότι Αυτός που έβλεπαν, ο Χριστός, με δύο Φύσεις, Θεία και Ανθρώπινη, είναι ο Υιός του ο Αγαπημένος και μας προτρέπει να Τον ακούμε, δηλαδή να τηρούμε τον Λόγο Του, τις Αγίες Εντολές Του. Δηλαδή, ο Πατέρας Θεός μας αποκαλύπτει όχι μόνο ότι ο Χριστός είναι Θεάνθρωπος, αλλά και τον τρόπο που θα γίνουμε και εμείς υιοί Του, και θα ζούμε θεωμένοι μαζί Του, ακούοντας τις Εντολές του Υιού Του!Μας δείχνει και τον δρόμο, που είναι ο Χριστός, και τον τρόπο που είναι η Τήρηση των Εντολών.Με την τήρηση, δη…

ΜΑΚΑΡΙΟΙ ΩΝ ΑΦΕΘΗΣΑΝ ΑΙ ΑΝΟΜΙΑΙΜακάριοι ὧν ἀφέθησαν αἱ ἀνομίαι καὶ ὧν ἐπεκαλύφθησαν αἱ ἁμαρτίαι·
(31ος Ψαλμός)


Του Ανδρέα Χριστοφόρου

ΜΑΚΑΡΙΟΙ ΩΝ ΑΦΕΘΗΣΑΝ ΑΙ ΑΝΟΜΙΑΙ.Η διαρκής επιμελημένη καθημερινή και αέναη Μετάνοια, σιγά σιγά μεταμορφώνει την επικέντρωση του Νου μας στη Φιληδονία, στη σάρκα, στο φαΐ, στην καθημερινότητα σε Μακαριότητα.
Η Μεταμόρφωση γίνεται από τη συγκέντρωση των σταγονιδίων της Άφεσης Αμαρτιών που προσφέρεται από τον Χριστό και την Εκκλησία, στη Μετάνοια, στην Εξομολόγηση και στη Θεία Κοινωνία.

Η Μακαριότητα είναι η μόνιμη πια κατάσταση Άφεσης Αμαρτιών που πλημυρίζει τον Μετανοούντα αγαλλίαση και ευφροσύνη.

Η Μακαριότητα είναι ο Καρπός της πολύχρονης και πολύμοχθης εργασίας της Μετανοίας.

Η Μακαριότητα είναι η μόνιμη κατάσταση διαρκούς Αφέσεως Αμαρτιών που αναβλύζει από την εγκαταβίωση του Αγίου Πνεύματος στην καρδία του Μετανοούντος.

ΜΑΚΑΡΙΟΙ ΩΝ ΕΠΕΚΑΛΥΦΘΗΣΑΝ ΑΙ ΑΜΑΡΤΙΑΙ
Η διαρκής παρουσία του Αγίου Πνεύματος στην καρδία του Μετανοούντος, επικαλύπτει την Αμαρτωλότητα βαθμηδόν και ενώ είναι ζωντανή δεν ενεργεί, μένει ως ροπή, έτοιμη ανά πάσα στιγμή να ενεργοποιηθεί εάν ο εργάτης της Μετανοίας επαναπαυθεί και ραθυμίσει.

Όποιος εργάζεται την Μετάνοια, θα απολαμβάνει αυτή την Μακαριότητα της Βασιλείας των Ουρανών ήδη ζώντας στη γη που θα σβήνει κάθε διάθεση επίγειας φιληδονίας.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πώς μπορώ να ευχαριστήσω τον Χριστό;

ΕΓΚΛΕΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ;